FOTOS

dijous, 18 de juny del 2020

FINS AVIAT, AVIONS


ESTIMADES FAMÍLIES,
GRACIS PER CONNECTAR-VOS AVUI A LA REUNIÓ VIRTUAL. EM FEIA MOLTA IL·LUSIÓ VEURE ALS VOSTRES FILLS I FILLES DESPRÉS DE TANT DE TEMPS. ELS HE TROBAT MOLT GROSSOS I GUAPOS/ES. ESTIC SÚPER CONTENTA DONCS HO HAN FET TAN BÉ, MALGRAT LES DIFICULTATS HAN ESPERAT, HAN PARTICIPAT AMB MOLTA PACIÈNCIA, HAN ESTAT CARINYOSOS, ATENTS... ESTIC MOLT FELIÇ, ENHORABONA!!!! 

AQUÍ TENIU EL VÍDEO I L'ORLA, QUE NO US HE DIT ABANS QUE HO ANAVA A PENJAR AL BLOG. SES FOTOS D'AQUEST CURS I EL VÍDEO EL PUJAREN A UN NÚVOL PER A QUÈ HO POGUEU DESCARREGAR. JA US AVISARÉ QUAN ESTIGUI TOT PREPARAT.
CADA NEN I NENA TINDRÀ UNA CÒPIA DE L'ORLA, DE LA MATEIXA QUALITAT QUE LA DE TRES ANYS.

QUALSEVOL DUBTE O COMENTARI SOBRE ELS INFORMES M'HO PODEU FER ARRIBAR PER MAIL O AL TELÈFON DE L'ESCOLA DURANT LA SETMANA QUE VE.

FINS AVIAT.
UN BESO ENORME
EVA

QUERIDAS FAMILIAS,
GRACIAS POR CONECTAROS HOY A LA REUNIÓN VIRTUAL. ME HACÍA MUCHA ILUSIÓN VER A VUESTROS HIJOS E HIJAS DESPUÉS DE TANTO TIEMPO. LOS HE VISTO MUY MAYORES Y GUAPOS/AS.  ESTOY SÚPER CONTENTA PUES LO HAN HECHO TAN BIEN, A PESAR DE LAS DIFICULTADES HAN SABIDO ESPERAR, HAN PARTICIPADO CON PACIENCIA, HAN ESTADO MUY CARIÑOSOS, ATENTOS... ME SIENTO MUY FELIZ. ¡ENHORABUENA!

AQUÍ TENÉIS EL VÍDEO Y LA ORLA. QUE NO OS  HE DICHO ANTES QUE LO IBA A COLGAR EN EL BLOG. LAS FOTOS DE ESTE CURSO Y EL VÍDEO LO SUBIRÉ A UNA NUBE PARA QUE OS LO PODÁIS DESCARGAR. YA OS AVISARÉ CUANDO ESTÉ TODO PREPARADO. CADA UNO DE ELLOS/AS TENDRÁ UNA COPIA DE LA ORLA DE LA MISMA CALIDAD QUE LA DE TRES AÑOS.

CUALQUIER DUDA O COMENTARIO SOBRE LOS INFORMES ME LO PODÉIS DECIR POR MAIL O LLAMARME AL TELÉFONO DEL COLEGIO DURANTE LA SEMANA QUE VIENE.

HASTA PRONTO
UN BESO ENORME
EVA



¡¡¡¡¡¡¡PERO QUÈ GUAPOS/AS Y GRANDES  ESTÁIS!!!!!!!!



dimecres, 17 de juny del 2020

DIMECRES 17 DE JUNY. DARRERA PROPOSTA DE RACONS

Bon dia a tothom! Toca racons! Avui és la darrera sessió i farem propostes d’experimentació. Aquí les teniu.
Buen día a tod@s! ¡Hoy toca rincones! Hoy es la última sesión y haremos propuestas de experimentación. Aquí los tenéis.

Proposta 1:
Fem bombolles de sabó. Ja les havíem fet a l’escola i us havia agradat molt. Per fer-ho a casa, necessitareu:
  • Aigua
  • Sabó de rentavaixelles.

Propuesta 1:
Hacemos burbujas de jabón. Ya las hicimos en el colegio y os habían gustado mucho. Para hacerlas en casa, necesitaréis:  
  • Agua
  • Jabón de lavajillas


  Proposta 2:
Fem neu. Podeu fer-la i jugar amb els vostres animals. Necessitareu:
  • Bicarbonat de soda
  • Aigua
  • Colorant (opcional)
 
Propuesta 2:
Hacemos nieve. Podéis hacerla u jugar con vuestros animales. Necesitaréis:
  • Bicarbonato de soda
  • Agua
  • Colorante (opcional)


 

Proposta 3:
Fem SLIME. Teniu moltes ganes de fer-ho a escola i no ha pogut ser. Per fer-ho a casa hi ha moltes receptes. Per fer la del vídeo necessitareu:
  • Maizena
  • Sabó de rentavaixelles
 Propuesta 3:
Hacemos SLIME. Teníais muchas ganas de hacerlo en el colegio i no ha podido ser. Para hacerlo en casa hay muchas recetas. Para hacer la del video necesitaréis:
  • Maicena
  • Jabón de lavajillas
 

Altres receptes de SLIME:
Aigua
Cola
Midó líquid
Colorant (opcional)
Purpurina (opcional)
2 Culleres cola
2 Culleres detergent
1 cullera d’aigua
Colorant (opcional)
Purpurina (opcional)


Otras recetas de SLIME
Agua

Cola

Almidón líquido

Colorante (opcional)

Purpurina (opcional)
2 Cucharas de cola

2 Cucharas de detergente

1 Cuchara de agua

Colorante (opcional)

Purpurina (opcional)

  


  Passeu molta bona setmana!
 ¡Pasad mucha buena semana!

dimarts, 16 de juny del 2020

Reunió Virtual

Hola famílies!
Finalment la reunió serà dijous 18 de juny a les 19'30hrs perquè a la majoria de vosaltres us anava millor i d'aquesta manera no coincidim amb les videoconferències dels germans i germanes majors. 
Per poder connectar-nos a la reunió serà necessari tenir descarregat google chrome al dispositiu des del que us aneu a connectar. Farem un "simulacre" per a què ens assegurem que funciona i no desil·lusionar als infants, serà connectar-nos uns moments només per a què tots ho sapiguem fer. 

El simulacre el farem demà dimecres a les  a les 16'30 hores. Qui vulgui connectar-se per provar, així sortim de dubtes i fem la reunió del dijous més àgil.  Rebreu un enllaç al vostre email per connectar-vos. L'aplicació que farem servir es diu Google Meet.

El dia de la reunió, és a dir el dijous 18, cada nen i nena ha d'haver preparat una paraula o frase sobre Què és el que més li ha agradat de l'escola. El poden dur apuntat en un  paper perquè farem un cercle amb el nostre ordre de llista per compartir-la.

Ens veiem aviat!!!!


Hola familias! 
Finalmente la reunión será el jueves 18 de junio a las 19'30hrs porque a la mayoría de vosotros os iba mejor y de esta manera no coincidiremos con las videoconferencias de los hermanos y hermanas mayores. 
Para poder conectarnos a la reunión será necesario tener descargado google chrome en el dispositivo des del cual nos vayamos a conectar. Haremos un "simulacro" para que nos aseguremos de que funciona y no desilusionar a los niños, será conectarnos unos momentos sólo para que todos lo sepamos hacer el jueves. 
El simulacro lo haremos el miércoles a las 16'30 hrs. Quien quiera conectarse para probar, así salimos de dudas y hacemos la reunión del jueves más ágil. Recibiréis un enlace en vuestro email para conectaros. La aplicación que utilizamos se llama Google Meet.

El día de la reunión, o sea el jueves 18, cada alumno/a deberá de llevar preparada una palabra o frase sobre Qué el lo que más le ha gustado del cole. Lo pueden llevar apuntado en un papel porque haremos un círculo con nuestro orden de lista para compartirla.

¡Nos vemos prontito!

Aquí debajo os dejo una extensión que en el caso de conectaros hará que podáis ver a más de un participante a la vez. 

dilluns, 15 de juny del 2020

DILLUNS 15 DE JUNY. Orientacions generals d'estiu

AVIONS i famílies! Ja ha arribat l’estiu. Aquest curs ha estat molt estrany per tothom, hem estat molt de temps sense venir a l’escola però en cap moment hem deixat d’aprendre. Heu fet motes coses que us hem anat encomanant com per exemple practicar la lletra impremta, fer grafismes, escoltar contes... però vosaltres també heu fet moltes altres coses com cuinar, ajudar a casa, anar a la platja... Aquest estiu volem que sigueu amb tot això que heu anat fent. Penseu que el blog el tindreu a la vostra disposició i podeu repetir propostes i activitats o anar fent les que no heu pogut fer.
AVIONS y familias! Ya ha llegado el verano. Este curso ha estado muy extraño para todo el mundo, hemos estado mucho de tiempo sin ir al colegio, pero en ningún monumento no hemos dejado de aprender. Habéis hecho muchas cosas que os hemos ido mandando como por ejemplo practicar la letra imprenta, hacer grafismos, escuchar cuentos... pero vosotros también habéis hecho muchas otras cosas como cocinar, ayudar en casa, ir a la playa... Este verano queremos que sigáis con todo esto que habéis ido haciendo. Pensad que el blog lo tendréis a vuestra disposición y podéis repetir propuestas y actividades o hacer las que teníais pendientes.



 En primer lloc, recordar-vos la importància de poder donar-li als infants espais i moments d’explosió i activitat física. Poder córrer, nadar, saltar, anar amb bici, ballar... L’activitat física, no només genera adrenalina (com tots sabem) sinó també activa el cervell, i l’infant després es pot concentrar millor en les tasques.  
En primer lugar, recordaros la importancia de poder darle a los niños espacios y momentos de explosión y actividad física. Poder correr, nadar, saltar, ir en bici, bailar... La actividad física, no solo genera adrenalina (como todos sabemos) sino también activa el cerebro, y el niño después se puede concentrar mejor en las tareas.




Per seguir practicant la lectura i escriptura us aconsellem alguns quadernets:
Para seguir practicando la lectura y escritura os aconsejamos algunos cuadernillos:
 




Només és una recomenació. No els heu de comprar tots. Però el més important és que els vostres fills vegin la utilitat i us de la lectura i escriptura en la vida real. És important que llegeixin cartells al carrer, paquets del aliments o de les seves galetes preferides, fer amb vosaltres el llistat de la compra, anar escrivint-se cartes amb algú, escriure el que han dibuixat en un full...
És important que practiquin el traç, els hi pot anar bé fent grafismes com els que us hem anat enviant, aquí us deixem altres exemples que podeu anar fent.

Solo son recomendaciones. No los tenéis que comprar todos. Pero lo más importante es que vuestros hijos vean la utilidad y os de la lectura y escritura en la vida real. Es importante que lean carteles en la calle, paquetes del alimentos o de sus galletas preferidas, hacer con vosotros el listado de la compra, ir escribiéndose cartas con alguien, escribir el que han dibujado en una hoja... Es importante que practiquen el trazo, se los puede ir bien haciendo grafismos como los que os hemos ido enviando, aquí os dejemos otros ejemplos que podéis ir tirando. 








Pel que fa a les matemàtiques, es important que sàpiguen contar del 1-10 però també contar del 10-1. És important que relacionin el número amb la quantitat i per això us convidem que aprofiteu qualsevol moment per introduir les matemàtiques. Poden fer amb vosaltres receptes de cuina (on les mates sempre estan presents) i fins i tot, escriure ells/elles les receptes en un full, comptar les fruites i/o verdures que cal comprar, repartir alguna cosa a casa, identificar números i el seu significat al carrer, començar a fixar-se en les hores i el seu pas, fer jocs de càlcul mental... al blog també podeu seguir fent els jocs matemàtics que us hem presentat. I com no, jugueu molt molt molt als jocs de taula, que quasi tots estan, d’una manera o un altra, impregnats de matemàtiques.

En cuanto a las matemáticas, se importando que sepan contar del 1-10 pero también contar del 10-1. Es importante que relacionen el número con la cantidad y por eso os invitamos a que aprovechéis cualquier momento para introducir las matemáticas. Pueden hacer con vosotros recetas de cocina (donde las mates siempre están presentes) e incluso, escribir las recetas en una hoja, contar las frutas y/o verduras que hay que comprar, repartir algo en casa, identificar números y su significado en la calle, empezar a fijarse en las horas y su paso, hacer juegos de cálculo mental... en el blog también podéis seguir haciendo los juegos matemáticos que os hemos presentado. Y como no, jugad mucho mucho mucho a los juegos de mesa, que casi todos están, de una manera u otra, impregnados de matemáticas. 




No oblideu la part artística! Doneu als vostres fills l’oportunitat de ser creatius, de donar respostes pròpies... des de fer un dibuix lliure fins a donar resposta a una situació a casa. Els hi podeu demanar opinions en quant a l’estètica de la casa, donar temps per trobar solucions a diferents problemes i especialment oferir-los materials per fer obres d’art, ja no només pintures i/o colors, però també material natural, com pinyes, pedres, petxines... o material casolà, com culleres, teles, revistes... Un infant creatiu sol ser més resolutiu i, més endavant, té facilitat de donar resposta als problemes que li van sorgint en la vida.

¡No olvidáis la parte artística! Ofreced a vuestros hijos la oportunidad de ser creativos, de dar respuestas propias... desde hacer un dibujo libre hasta dar respuesta a una situación en casa. Les podéis pedir opiniones en cuanto a la estética de la casa, dar tiempo para encontrar soluciones a diferentes problemas y especialmente ofrecerles materiales para hacer obras de arte, ya no solo pinturas y/o colores, pero también material natural, como piñas, piedras, conchas... o material casero, como cucharas, teles, revistas... Un niño creativo suele ser más resolutivo y, más adelante, tiene facilidad para dar respuesta a los problemas que le van surgiendo en la vida. 





No ens podem anar sense recordar-vos la importància dels contes. Un món que permet als infants identificar-se amb els personatges i les seves pors i inseguretats. És un espai que convida a l’infant a afrontar-les i saber donar resposta. Els contes son essencials per transmetre valors de la vida i aprendre diverses moralitats, com l’ajuda, la cooperació, l’amistat, l’amor... Podeu intentar contar un conte cada dia abans de dormir, o fixar algun dia de la setmana. No cal que siguin contes nous o comprats, poden ser contes que us contaven els vostres pares o avis quan éreu petits.
Aneu alerta amb els dibuixos animats que a vegades els valors que transmeten no solen ser molt positius. Us convidem a visualitzar-los amb ells/elles i ensenyar-los a analitzar-los i identificar el què està bé i el que no.
No nos podemos ir sin recordaros la importancia de los cuentos. Un mundo que permite a los niños identificarse con los personajes y sus miedos e inseguridades. Es un espacio que invita al niño a afrontarlas y saber dar respuesta. Los cuentos su esenciales para transmitir valores de la vida y aprender varias moralidades, como la ayuda, la cooperación, la amistad, el amor... Podéis intentar contar un cuento cada día antes de dormir, o fijar algún día de la semana. No hace falta que sean cuentos nuevos o comprados, pueden ser cuentos que os contaban vuestros padres o abuelos cuando erais pequeños.
Id con cuidado con los dibujos animados; a veces los valores que transmiten no suelen ser muy positivos. Os invitamos a visualizarlos con ellos/ellas y enseñarlos a analizarlos e identificar el qué está bueno y el que no. 







Finalment, recordar-vos la importància de gestionar les emocions. Els vostres fills necessiten els vostres petos, abraçades, mirades complaents... però també tenen les seves crisis (com nosaltres)... ajudeu-los a saber gestionar-les amb tranquil·litat i sempre mostrar-los i oferir-los un espai de seguretat. El vostre fill ha de sentir-se segur i cuidat amb vosaltres. Un infant que es senti segur i estimat, té major autoconfiança, autoestima, i està més dispost a aprendre. Un infant que es senti segur de si mateix, es menja el món!

Finalmente, recordaros la importancia de gestionar las emociones. Vuestros hijos necesitan vuestros besos, abrazos, miradas complacientes... pero también tienen sus crisis (como nosotros) ... ayudadlos a saber gestionarlas con tranquilidad y siempre mostradles y ofrecedles un espacio de seguridad. Vuestro hijo tiene que sentirse seguro y cuidado con vosotros. Un niño que se sienta seguro y querido tiene mayor autoconfianza, autoestima, y está más dispuesto a aprender. ¡Un niño que se sienta seguro de sí mismo, se come el mundo!

dijous, 11 de juny del 2020

DIVENDRES 11 DE JUNY. DARRERA SESSIÓ DE PSICO

Bon dia a tothom!  Avui és la darrer sessió de psico! I per això, us proposo muntar una gimcana a casa. No la farem per equips (excepte si sou molts a casa o us ho podem permetre), serà una variant i adaptació. Aquí teniu 3 propostes que podeu utilitzar per muntar la gimcana, també podeu combinar activitats i jocs de les 3 propostes. 
 
 ¡Hola a todos y todas! ¡Hoy es la última sesión de psico! Y por eso, os propongo montar una gincana a casa. No la haremos por equipos (excepto si sois muchos a casa y os lo podemos permitir), será una variante y adaptación. Aquí tenéis 3 propuestas que podéis utilizar para montar la gincana, también podéis combinar actividades y juegos de las 3 propuestas.



PROPOSTA A
PROPUESTA A
Sabent que hi ha moltes famílies que no heu pogut fer totes les propostes que hem anat penjant durant els divendres, podeu muntar la gimcana amb totes les propostes. Per tant, us quedarien a casa les següents estacions:
Sabiendo que hay muchas familias que no habéis podido hacer todas las propuestas que hemos ido colgando durante los viernes, podéis montar la gincana con todas las propuestas. Por lo tanto, os quedarían en casa las siguientes estaciones:
  *Si cliqueu damunt el text us duu a la publicació. Així no heu de tornar enrere cercant per les entrades del blog.
 *Si clicáis en el texto os lleva a la publicación. Así no tenéis que volver atrás buscando por las entradas del blog.



  

PROPOSTA B  
PROPUESTA B
També la podeu muntar amb els jocs cooperatius en família que us hem anat explicant durant les darreres setmanes, com per exemple:
También la podéis montar con los juegos cooperativos en familia que os hemos ido explicando durante las últimas semanas, como por ejemplo:
 




PROPOSTA C
PROPUESTA C
Per a les famílies que heu anat fent totes les propostes, o els que les preferiu més simples que les anteriors, us proposo les següents:
Para las familias que habéis ido haciendo todas las propuestas, o los que las preferís más simples que las anteriores, os propongo las siguientes:
  • Saltar 5 o 10 vegades a peu coix.
  • Encaixar una pilota en un cub (segons la edat podeu demanar que ho faci 5 vegades).
  • Transportar un ou cuit damunt una cullera amb la boca.
  • Anar saltant fins a punt de la casa amb un globus entre els peus (o una pilota).
  • Anar fins a punt de la casa simulant diferents animals. També podeu fer carreres. Aquí us deixo alguns exemples de com fer diferents animals:
o    Cuc: arrossegant-nos.
o Ós: movent la cama i el braç del mateix costat alhora.
o  Cranc: d'esquena al sòl.
o Granota: de cuclillas, saltant amb les mans vora els peus.
o  Elefant: les quatre potes han d'estar molt rígides.
o Goril·la: les mans a l'altura dels genolls.

*Recordeu fer els sons dels animals.
  • Saltar 5 o 10 veces a la pata coja.
  • Encajar una pelota en un cubo (según la edad podéis pedir que lo haga 5 veces).
  • Transportar un huevo cocido encima una cuchara con la boca.
  • Ir saltando hasta un punto de la casa con un globo entre los pies (o una pelota).
  • Ir hasta punto de la casa simulando diferentes animales. También podéis hacer carreras. Aquí os dejo algunos ejemplos de cómo hacer diferentes animales:
o   Gusano: arrastrándonos.
o   Oso: moviendo la pierna y el brazo del mismo lado a la vez.
o   Cangrejo: de espaldas al suelo.
o   Rana: de cuclillas, saltando con las manos a lado de los pies.
o   Elefante: las cuatro patas deben estar muy rígidas.
o   Gorila: las manos a la altura de las rodillas.

*Recordad hacer los sonidos de los animales.







ORGANITZACIÓ:
La idea és que abans d’iniciar cada prova, amagueu diferents notes a casa. En cada nota ha d’explicar la prova que s’ha de fer i la pista per trobar la següent nota. Us deixo algunes notes que podeu utilitzar, altres les haureu de fer segons la distribució de la vostra casa o l’espai que utilitzeu. 

a idea es que antes de iniciar cada prueba, escondáis diferentes notas en casa. En cada nota tiene que explicar la prueba que se tiene que hacer y la pista para encontrar la siguiente nota. Os dejo algunas notas que podéis utilizar, otras las tendréis que hacer según la distribución de vuestra casa o el espacio que utilizáis.








 


Estant sola a casa, no us he pogut fer el vídeo com cada setmana. Però recordeu la importància  de fer i llegir les notes amb sorpresa, emoció i intriga.  La nota final hauria de ser com si es trobessin un tresor. 

Estando sola a casa, no os he podido hacer el video como cada semana. Pero recordad la importancia de hacer y leer las notas con sorpresa, emoción e intriga. La nota final tendría que ser cómo si se encontraran un tesoro.




Això és tot! Espero que us agradi! Cuideu-vos molt! 😊
¡Esto es todo! ¡Espero que os guste! ¡Cuidaos mucho! 😊

ANIVERSARI JULEN

  Ja hem celebrat els 10 de… Moltíssimes felicitats, Julen 🎂🎉🎊🎈